PROTOIERIA ONEŞTI

Primirea Vesmântului Cuvioasei Parascheva

vesmantul cuvioasei parascheva

vesmantul cuvioasei parascheva alupei zaharia

La finele anului 2005, Mitropolitul Daniel al Moldovei si Bucovinei a daruit Protoieriei Onesti un vesmânt al Cuvioasei Paraschieva. Un astfel de cadou este facut foarte rar de catre inaltele fete bisericesti. Mitropolitul Daniel a luat aceasta decizie impresionat fiind de pelerinajul fara precedent pe care credinciosii onesteni l-au efectuat la moastele Cuvioasei Paraschieva.
Un convoi de 14 autocare si 20 de microbuze, cu peste 1.000 de credinciosi din toata zona Onestiului, a mers la Iasi. Corala preotilor a dat raspunsurile la savarsirea Sfintei Liturghii iar enoriasii s-au comportat exemplar inchinându-se pe rând la racla Cuvioasei Paraschieva.
Vazând credinta, evlavia si dragostea onestenilor pentru sfanta, Mitropolitul Daniel a daruit onestenilor Vesmântul Cuvioasei Paraschieva, odor bisericesc de o mare importanta, inzestrat cu puteri tamaduitoare pentru cei foarte credinciosi.
Vesmântul este expus la Catedrala onesteana "Pogorârea Duhului Sfant" pentru toti aceia care vor sa se roage si sa-l atinga pentru a se tamadui de suferintele trupesti si sufletesti.
Noul obiect de cult intrat de curând in patrimoniul Protoieriei Onesti a fost, in premiera, purtat pe brate de preoti la procesiunea din 6 decembrie 2005, procesiune ce a marcat ziua oficiala a municipiului de pe Trotus.

sus