PROTOIERIA ONEŞTI

Simpozion la Caşin

Imnele iubirii Dumnezeiesti ale Sfantului Simeon Noul Teolog
- 1.000 de ani de la compunerea lor -


Episodul I


Episodul II

In zilele de 24 si 25 Noiembrie 2009, a avut loc simpozionul stiintific cu tema “Imnele iubirii Dumnezeiesti ale Sfantului Simeon Noul Teolog" – 1.000 de ani de la compunerea lor.
Manifestarea s-a desfasurat in com. Manastirea Casin, jud. Bacau, localitate situata la 15 km de mun. Onesti.
Initiativa apartine Preotului Paroh Iconom Stavrofor Ioan Bargaoanu, intemeiatorul tinerei parohii cu hramul Buna Vestire, unica in Romania, datorita faptului ca poarta si hramul Sfantului Simeon Noul Teolog.
La reusita actiunii si-au dat concursul preotii Protoieriei Onesti, cu binecuvantarea Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului. Derulat intr-un mediu preponderent colocvial, simpozionul a constituit un punct de referinta major pentru participantii care au audiat referate si comunicari stiintifice referitoare la tema centrala a manifestarii.
Dimensiunea sesiunii de comunicari stiintifice a fost data de prezenta unor personalitati marcante care au sustinut lucrari de o mare profunzime filosofica si teologica, amintim aici: Decanul Facultatii de Teologie Dumitru Staniloaie din Iasi Parintele Viorel Sava, prof. Nicu Gavriluta, prof. Stefan Afloroaie, prof. constantin Marin, prof. Univ. Dan Mihai Chiritoiu.

sus