PROTOIERIA ONEŞTI

Tabara creştină - Poiana Sărată

[august 2009]

De 4 ani, la Poiana Sarata, judetul Bacau, fiinteaza proiectul Tabara Crestina.
Programul este destinat copiilor care, datorita situatiei materiale, nu au posibilitatea de a merge in taberele de vacanta platite.
Actiunea este sustinuta de Protoieria Onesti, Parohia din Poiana Sarata si credinciosii acestor biserici. Sponsorii generosi, Interagroaliment si Fabrica de Paine Serban asigura carne si paine pe toata perioada sederii copiilor. Micutii sunt supravegheati si indrumati de 3 voluntari coordonati de asistentul social al Protoieriei Raluca Alupei.
Anual, sosesc, la asezamantul Filantropic „Stefan cel Mare si Sfant” din Poiana Sarata copii de pe raza judetului Bacau. Scolarii beneficiaza gratuit de cazare, 3 mese pe zi, si un program recreativ-educativ ce cuprinde lectura, cantece jocuri, drumetii, concursuri, creatie artistica, discutii libere pe teme religioase, etice si morale, rugaciuni si participare la slujbele desfasurate la biserica monument Sfintii Voievozi.
Fiind o Tabără Creştină, copiii au zilnic program de rugăciune dimineaţa şi seara, precum şi ore de cateheză când le este prezentată viaţa unui sfânt.
Aflata la a patra editie, Tabara Crestina de la Poiana Sarata se deruleaza in perioada 17-23 august. In tabara sunt prezenti 30 de copii orfani si cu posibilitati materiale reduse din parohiile Protopopiatului Onesti.
In ziua in care am vizitat tabara, i-am gasit pe copii la lucru. Fiecare dupa priceperea lui incerca sa realizeze icoana pe sticla a Cuvioasei Paraschieva, ocrotitoarea Moldovei.
Clipa despartirii de tabara crestina va sosi duminica, 23 august cand, cu totii vor participa la savarsirea Sfintei Liturghii, se vor impartasi, se vor ruga si vor multumi Bunului Dumnezeu pentru acest program minunat.

sus