PROTOIERIA ONEŞTI

Conferință “Postul în opera Sfântului Ioan Gură de Aur”.

25 martie 2015

Luni, 23 martie 2015, la ora 09.00, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, la sediul Protopopiatului Onești, a avut loc ședința lunară Protoieriei.
Tema conferinței a fost “Postul în opera Sfântului Ioan Gură de Aur”.
Părintele Protopop Constantin Alupei a deschis lucrările şedinţei salutând părinții prezenți și a dat cuvântul părintelui Petrică Cautiș, preot paroh al parohiei Borzești pentru a susține lucrea susmenționată.
După prezentarea acesteia părintele protopop adus în discuție efortul făcut de părintele Fecioru care a tradus lucrările Sfântului Ioan Gură de Aur, acesta spunând că se ruga la Dumnezeu ca traducerea sa să fie asemeni felului în care ar fi vorbit Sfântul Ioan ascultătorilor apoi a enumerat punctele care vor fi dezbătute la această ședință.
În continuare doamna preoteasă Raluca Alupei a prezentat Proiectul social-filantropic “Donând poți salva vieți” prin care preoții și enoriașii sunt îndemnați să doneze sânge.
Un prim pas al acestui program îl constituie hotărârea a 36 de preoți să doneze sânge, joi 02 aprilie 2015, preoți care se încadrează în condițiile emise de Centrul de recoltare sangvină Bacău.

conferinta

conferinta

conferinta

sus