PROTOIERIA ONEŞTI

Proiectul social - caritabil nevăzători

Luni, 18 mai 2015, la Onesti, a debutat Proiectul social - caritabil ”Lumina lui Hristos luminează tuturor” proiect derulat sub egida Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului.
Un punct important al proiectului il constituie campania de informare și sensibilizare ”Ajută-mă să văd și eu ca tine”, desfășurată în liceele, școlile și parohiile din Onești.
Pentru ca aceasta campanie sa aiba efectul scontat, la Cinematograful Capitol a fost organizat uneveniment caritabil dedicat tinerilor cu deficiente de vedere.
Evenimentul vine dupa praznuirea duminicii vindecarii orbului din nastere si a debutat cu o conferinta avand ca tema „Orbirea sufletească și orbirea trupească – cum putem preveni obscuritatea și indiferentismul social”.
Conferinta a fost sustinuta de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și Medicul Oftalmolog Dr. Dana Câlțaru.
Elevii scolilor si liceelor din Onesti au adresat invitatilor intrebari legate de deficientele de vedere, interesandu-se deopotriva atat de latura medicala cat si de cea spirituala a acestei probleme.
Tinerii au primit raspunsuri din partea invitatilor. Mai mult, reprezentantul sectorului social-filantropic, parintele consilier Eugen Ciuchi, a prezentat publicului structurile din cadrul Arhiepiscopiei Romanului care se ocupa cu acte de binefacere si multiplele proiecte umanitare derulate de acestea. In cadrul manifestarii, copiii ambliopi și nevăzători de la Liceul special ”Moldova” din Tg. Frumos, au oferit un moment artistic (teatru și cântec) pentru a sprijini persoanele ce se află în aceeași suferință.
Corala preoților din Protoieria Onești a încântat auditoriul printr-un concert pascal iar copiii de la Scoala Ghita Mocanu din Onesti au recitat un poem dedicat „nevazatorului din nastere” scris chiar de Arhiepiscopul Ioachim al Romanului si Bacaului In incheiere, IPS Ioachim i-a premiat pe cei ce s-au implicat in aceasta campanie asigurandu-i totodata de intregul sprijin.

sus