PROTOIERIA ONEŞTI

Sfinţirea bisericii Sfântul Simeon Noul Teolog

In comuna Manastirea Casin din jud. Bacau a fost sfintita singura biserica din tara cu hramul Sfantul Simeon Noul Teolog.
Tarnosirea a savarsita de un impresionant sobor de preoti in frunte cu IPS Ioachim – Arhiepiscopul Romanului si Bacaului, IPS Calinic – Episcop al Argesului si Muscelului si Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor (acesta din urma delegat de Prea Fericitul Patriarh Daniel)
A urmat Sfanta Liturghie, timp in care, credinciosii au putut intra sa sa inchine in biserica si in altar – aceasta ramanand deschisa pana la miezul nopiti.
La finalul slujbei a avut loc un eveniment deosebit: Lansarea CD-ului cu interpretarea Imnelor Iubirii Dumnezeiesti Scrise scrise de Sfantul Simeon Noul Teolog.
In cuvantul sau Consilierul Patriarhal Ciprian Olinici, redactor RTV Trinitas a rostit un cuvant de suflet despre patrimoniul spiritual al ortodoxiei, patrimoniu care, de astazi, s-a imbogatit si cu acest CD ce cuprinde imne scrise in urma cu 1.000 de ani.
Tot din partea RTV Trinitas, aceleasi cuvinte deoseb.ite le-a avut si Lidia Popița Stoicescu cea care interpreteaza imnele din acest CD Pentru stradania si truda sa, Parintele Paroh Ioan Bârgăoanu a primit Crucea Patriarhala - cea mai inalta distinctie din Biserica Ortodoxa Romana.
Parintele Paroh Ioan Bârgăoanu a organizat, in ultimii 16 ani, simpozioane si comunicari stiintifice cu participarea profesorilor universitari ai Facultatii de Teologie si inalti ierarhi.
Parohia Buna Vestire a fost infiintata in urma cu 15 ani, cand s-a pus piatra de temelie a noii biserici si cuprinde:
- noua biserica cu hramul Buna Vestire si Sfantul Simeon Noul Teolog,
- un paraclis cu hramul Sfanta Ecaterina si Sfantul Stefan
- un asezamant social-filantropic ce gazduieste si hraneste copii sarmani.


Ştire difuzată la Trinitas TV

sus