PROTOIERIA ONEŞTI

Voluntarii oneșteni de la Hârja, în dialog cu Înaltpreasfințitul Ioachim

Vineri , 5 iunie, Înaltpreasfințitul a fost primit cu mare bucurie de copiii Centrului de zi ”Sf. Dionisie Exiguul” de la Hârja. Aceștia, îmbrăcați în port popular, au oferit un moment artistic de dans popular.
Batrânii de la Centrul rezidențial, îmbrăcați și ei în costum popular, au fost părtași la o șezătoare, în foișorul complexului social. Prin dans, cântec și lucrul mâinilor, au transmis bucuria strămoșilor români, a tradiției populare care se dorește a fi lăsată moștenire mai departe noii generații de copii.
”Pentru noi, portul, cântul și dansul popular, sunt cele mai frumoase. Cu acestea am crescut și am trăit. Torsul, împletitul și mai ales șezătorile erau deosebite. Ce bucurie avem că Înaltpreasfințitul a venit să vadă tradițiile noastre de pe Valea Oituzului, și să încurajeze pe copiii aceștia să nu le uite”
, a menționat doamna Zinca, una din beneficiarele centrului de bătrâni, de față la șezătoarea de la Hârja.
Tinerii voluntari de la Centrul rezidențial de la Hârja au avut bucuria de a se întâlni în această sâmbătă cu Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim. Prezenți în mijlocul bătrânilor pe care îi îngrijesc săptămânal, grație unor proiecte și parteneriate derulate între Biserică și Școală, liceenii din Onești au dialogat cu ierarhul locului, sosit, la rândul său, pentru a se întâlni cu persoanele aflate în grija acestui centru, cu cei care lucrează aici, dar și pentru a vedea situația lucrărilor de la șantierele din cadrul Așezământului social-filantropic.
Dialogul Înaltpreasfinției Sale cu voluntarii din Onești s-a axat pe importanța implicării tinerilor în viața misionară și social-filantropică a Bisericii în general, pe frumusețea și măreția ajutorării aproapelui, mai ales când acesta este un bătrân sau o persoană aflată în stare de boală sau într-o neputință.
Inimoșii și entuziaștii voluntari oneșteni s-au împărtășit din îndemnurile și sfaturile părintești ale Înaltpreasfințitului Ioachim, ierarh cu o bogată experiență în plan social-filantropic.
”A fost o întâlnire fascinantă pentru acești tineri minunați care au dialogat și s-au bucurat de prezența Înaltpreasfințitului nostru Arhiepiscop, care este în permanență implicat în buna desfășurare a activităților pe care le derulăm cu binecuvântare la Centrul Rezidențial de la Hârja”, a declarat preotul Ilarion Mâță, inspector eparhial și directorul acestui așezământ social-filantropic.

sus