PROTOIERIA ONEŞTI

Educarea copiilor în vederea primirii Sfintei Taine a Spovedaniei

spacer Proiectul patriarhal ”Alege Școala” a continuat la parohia Berzunți din Protopopiatul Onești.

spacer Proiectul patriarhal ”Alege Școala” a continuat la Centrul ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Parohia Berzunți (Protopopiatul Onești).
spacer În cadrul Școlii de Duminică, beneficiarii proiectului, cei 15 copii, au fost învățați să cunoască valorile creştine legate de Sfânta Taină a Spovedaniei, să conştientizeze importanţa mărturisirii greşelilor, să dezvolte deprinderi de a cere iertare, dacă au pricinuit colegului o mâhnire, să dobândească dorinţa de a participa cât mai des la Sfânta Taină a Spovedaniei.
spacer ”Consilierea educațională intră în relație cu religia la nivelul credinței, educației religioase și celei psihologice. „Școala de duminică” este un mediu potrivit pentru copiii și tinerii care au diferite vulnerabilități socio-emoționale și cognitive. Atmosfera și valorile creștine promovate în acest mediu sprijină participanții în recâștigarea încrederii în sine și în ceilalți, în lărgirea și aprofundarea autocunoașterii, în stabilirea unor contacte sociale corecte și favorabile, în depășirea unor probleme emoționale de genul depresiei”, a declarat preotul Nicolae Bucovineanu, parohul bisericii din Berzunți.

sus