PROTOIERIA ONEŞTI

Binecuvântare pentru profesorii și elevii oneșteni

În după-amiaza zilei de luni, 14 septembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a fost prezent în mijlocul elevilor și profesorilor oneșteni pe care i-a binecuvântat la începutul noului an școlar.

Cea de-a III-a ediție a programul social-educativ ”Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți” a continuat luni, 14 septembrie, în municipiul Onești.
Credincioșii s-au rugat alături de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim în fața Catedralei ”Pogorârea Duhului Sfânt” , acolo unde ierarhul a rostit și rugăciunile de binecuvântare a copiilor la început de an școlar.
Programul de rugăciune s-a împletit cu citirea imnului ”Crucea Golgotei și mărul Paradisului”, a cărui semnificație teologică a fost explicată de Înaltpreasfințitul Ioachim, la care s-a adăugat un moment artistic oferit de talentații elevi ai Colegiului Național ”Nadia Comăneci” din Onești.
”A fost o sărbătoare pentru comunitatea noastră. Preoții protoieriei s-au rugat alături de ierarhul nostru împreună cu credincioșii, pentru ca Dumnezeu să binecuvinteze acest început de an școlar, să-i ocrotească pe toți elevii și profesorii”, a declarat preotul Constantin Alupei, protopop de Onești.
La final, copiii prezenți au primit ca daruri din partea Bisericii pachete conținând rechizite și dulciuri, urmând ca elevii defavorizați, proveniți din familii cu venituri foarte mici, să primească și ghiozdane gata echipate pentru noul an școlar.

sus