PROTOIERIA ONEŞTI

Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”

În 2012, la propunerea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim a luat ființă Asociația "Sf. Ștefan cel Mare" de la Hârja, com. Oituz, jud. Bacău. În cadrul acestuia s-a pus în practică un amplu proiect social-medical și cultural-educațional dediat vârstnicilor și tinerilor. 100 de bătrâni rezidenți în Centrul social-medical, 20 de vârstnici îngrijiți la domiciliu și 40 de copii beneficiari ai serviciilor oferite de Centrele de zi sunt susținuți de 60 de angajați, la care se adaugă cadre didactice implicate voluntar în activitatea desfășurată în cele 4 Centre de creație, artă și tradiție populară. Acestora li se adaugă 3 centre de tineret și voluntariat prin intermediul cărora anual, peste 300 de liceeni se implică voluntar în toate activitățile desfășurate în cadrul Asociației social-filantropice "Ștefan cel Mare" de la Hârja.

Căminul de bătrâni al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului de la Parohia Hârja funcţionează din anul 2006, cu binecuvântarea şi implicarea directă a Înaltreasfinţitului Arhiepiscop Ioachim. Centrul social – medical adăposteşte bătrâni bolnavi si neputincioşi, unii dintre aceștia imobilizaţi la pat, fiecare necesitând îngrijiri speciale. Sunt bătrâni care trăiesc în singurătate şi lipsuri, care, asistaţi de personalul specializat al Aşezământului, beneficiază aici de servicii medicale, sociale, spirituale, psihologice, a terapiei ocupaţionale şi kinetoterapie.

Scopul fundamental este acela al asigurării unei bătrâneţi demne şi sigure prin:

Detalii despre Așezământul social-filantropic "Sf. Voievod Ștefan cel Mare" Hârja pot fi găsite pe site-ul instituției
http://caminharja.ro, activitatea desfășurată aici fiind reflectată și pe pagina de facebook...
De asemenea, activitatea Asociației "Ștefan cel Mare"-Hârja este descrisă detaliat și în filmele realizate de televiziunea TRINITAS TV a Patriarhiei Române, care, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a realizat un CD dedicat prezentării Asociației "Sf. Voievod Ștefan cel Mare" - Hârja, în urma emisiunilor dedicate activității social-filantropice și misionare desfășurate aici...

sus