PROTOIERIA ONEŞTI

Expertiză și consultanță germană în cadrul Asociației ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 16-22 noiembrie, Asociaţia „Sf. Voievod Ştefan cel Mare - Hârja”, implementează proiectul de expertiză și consultanță economică în domeniul social - medical și administrativ - gospodăresc, prin prezența Domnului Norbert Homann, Senior expert german.

Senior Expert Norbert Homann se află la cea de-a patra vizită în cadrul acestei instituţii, vizită ce are ca scop atât consolidarea capacității economice de sustenabilitate a activității social - medicale a centrelor de vârstnici și copii ai asociației, cât și dezvoltarea unor noi structuri generatoare de venit, în vederea implementării economiei sociale în modul cel mai autentic.
Acest proiect este finanțat de Primăria orașului Bonn - Germania, fiind al doilea an consecutiv în care instituția de la Hârja aplică și primește finanțare nerambursabilă în vederea consolidării și dezvoltării economiei sociale și a activităților generatoare de venit.

Experiența domniei sale în domeniul medical, social și economic, de peste 40 de ani, implicarea în realizarea a peste 30 de spitale, centre pentru vârstnici și copii, de pe cuprinsul a patru continente, îl recomandă ca specialist în activitățile pe care Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” le desfășoare sau sunt în curs de implementare.

Domnia Sa a luat act de rezultatele unor proiecte începute sau deja terminate, printre care:

”Prezența domnului Homann este o oportunitate de a evidenția rezultatele asumate ale unui nou program de economie socială implementat la Hârja, cât și șansa de a cere o nouă expertiză economică pentru viitoarele activități administrative ce au scopul autofinanțării și independenței financiare a instituției noastre.
Expertiza și consultanța unui expert german nu se limitează doar la a cere sprijin profesional și material în implementarea de proiecte, ci dorește să se dezvoltă și noi punți de legătură cu alți parteneri germani ce ar putea susține material sau logistic dezvoltarea unor noi instituții sociale sau deja existențe din cadrul arhiepiscopiei noastre.
Credem că exigența și precizia profesională pe care domnul Norbert a imprimat-o de mai bine de doi ani instituției noastre, poate fi un motiv de a crede că Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, prin Ong-urile și structurile ei sociale, deține suficiente resurse tehnice de a dezvolta o strategie pe termen mediu și lung, în vederea autofinanțării și generării de venituri necesare susținerii persoanelor aflate în situații de risc”
, a menționar Pr. Ilarion Mâță, președintele Asociației ”Sf. voievod Ștefan cel Mare - Hârja”

sus