PROTOIERIA ONEŞTI

Pr. Constantin Necula invitat al Asociației ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare" – Hârja

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în seara zilei de 13 decembrie 2015, Părintele Profesor Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ”Andrei Șaguna” din Sibiu, a conferențiat în Sala Cinema Capitol a Primărie Onești, în cadrul Evenimentului cultural intitulat: Creștinismul abia începe. Nașterea Domnului Hristos – Educație pentru Înviere.

Dedicată în mod special tinerilor din municipiul Onești și împrejurimi, conferița susținută de Părintele Profesor Constantin Necula a bucurat întreg auditoriul.
Darul oratoric al părintelui profesor și limbajul adaptat nevoilor pastoral-catehetice ale tinerilor reprezintă câteva dintre motivele pentru care sutele de participanți ar fi încâtați să îl regăsească din nou în Onești, cu prilejul unor evenimente similare. Evenimentul a debutat cu un concert de colinde susținut de copiii Centrului de zi al Asociației ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, având în repertoriu colinde tradiționale românești din mai multe regiuni ale țării.
A urmat conferința susținută de pr. Constantin Necula, paralela făcută între Nașterea Domnului Hristos și Învierea Sa, care a generat foarte multe întrebări din partea publicului participant.
În pauza conferinței, Pr. Necula a prezentat primul număr al Revistei ”Copiii împreună pentru o lume mai bună”, editorial al copiilor asociației de la Hârja adresat altor copii, mici și mari, revistă publicată cu binecuvântarea IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim.
”A fost o zi pe care nu o vom uita prea repede. Tineri entuziasmați de bucuria de fi creștini, curajul de a lupta cu toate greutățile vieții și sentimentul că Dumnezeu ne iubește pe toți au fost câteva din constatările primare ale acestei seri duhovnicești.
Consider că oamenii au plecat la casa lor întăriți în credința dreaptă, optimiști și încrezători în șansa lor la mântuire. Conferințele acestea sunt ziditoare.
Ele trebuie să se organizeze cât mai des posibil în contexte similare, în primul rând pentru tineri, dar și pentru creștinii care doresc să asculte un cuvânt de folos de la personalități contemporane.
Momentul final al serii a fost marcat de înmânarea unor distincții de vrednicie invitatului nostru, din partea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, de către jr. Aurelian Alexa, consilier juridic, și pr. Dorel Eva, Inspector eparhial.
La final, din partea copiilor centrului nostru, Părintele Profesor a primit icoane și obiecte realizate chiar de ei”
, a menționat Pr. Ilarion Mâță, președintele Asociației ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”.

sus