PROTOIERIA ONEŞTI

Sfinţire - Şcoala Postliceală Sanitară “Carol Davila” Oneşti

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, părintele Protopop Constantin Alupei a oficiat, miercuri 16 decembrie 2016, o slujbă de binecuvantare a noului sediu din str. B-dul Oituz, nr. 12, al Şcolii Postliceale Sanitare “Carol Davila” Oneşti.
Şcoala Postliceală Sanitară “Carol Davila” Oneşti este o şcoală acreditată din 2010 şi a fost intemeiată înca din 1992.
Recent şi-a schimbat sediul, făcând investiţii în materiale şi dotări de care să se bucure elevii şi profesorii.
Asemenea vameşului care a primit binecuvantarea casei, când in ea a fost primit Iisus, aşa şi şcoala prin colectivul ei de profesori şi elevi şi-a dorit să îl primească şi să îl binevestească pe Hristos în acest nou lăcaş.
Prin aceasta s-a adus călăuzire, luminare, spor şi îndreptare în activităţile şcolare.
Apropierea activă de Dumnezeu este o componentă mai mult decăt vitală în activitatea oricărui viitor asistent medical generalist sau asistent medical de farmacie, iar prin întâlnirea cu părintele protopop Constantin Alupei, cu ocazia slujbei de binecuvântare s-a dorit a se marca importanţa acestui lucru odata, in plus.
Aşa cum o spunea ieri părintele Alupei, deşi prin meseria de asistent medical vom trata trupuri, sufletul va rămâne cel mereu intreg şi neatins şi care ne păstrează umanitatea, iar pacienţii au nevoie să fie trataţi nu doar ca trup, ci pe de-a întregul ca oameni.

sus