PROTOIERIA ONEŞTI

Activităţi filantropice

„Să vă iubiți unul pe altul, precum v-am iubit eu pe voi!” (Ioan XV, 12)

Proiectului eparhial misionar pentru tineri, cu implicații terapeutice medico – sociale și spirituale: „Păstrarea unui sens al vieţii în cazul tinerilor bolnavi de cancer” lansat de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, prin părinteasca purtare de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, a continuat și în ziua de 3 martie în același cadru, în Biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” Mal Onești.
S-a citit Acatistul închinat Maicii Domnului în fața icoanei „Pantanassa” de către un numeros sobor de preoți și credincioși care s-au rugat în comuniune pentru izbăvirea din suferință a tuturor celor bolnavi.
În jurul preoților ce participă în mod frecvent la acest demers, de acestă dată a fost invitat Cercul Pastoral format din preoții comunei Dofteana și din jurul acesteia.
Deasemenea s-a strâns o sumă de bani, de această dată pentru ajutorarea tinerei Ghilogaș Ionela din Mănăstirea Cașin, diagnosticată cu cancer limfatic ce se află internată la București.
De consemnat este implicarea și dăruirea cu care s-a integrat în această acțiune noul Protopop al Protoieriei Onești, părintele Ioan Bârgăoanu.
În cuvântul său adresat credincioșilor, părintele Protoiereu și-a exprimat bucuria de a fi în mijlocul lor și le-a vorbit despre importanța rugăciunii pentru aproapele și a cinstirii sfintelor icoane.
Părintele Inspector din cadrul sectorului Social – Filantropic Ilarion Mâță, inițiatorul acestui proiect, i-a adresat părintelui Protopop Ioan Bârgăoanu un cuvând de bun venit și i-a mulțumit pentru implicarea și dragostea cu care a înconjurat acest proiect.
Deasemenea, părintele Inspector a mulțumit tuturor celor care susțin Biserica în acest demers milostiv și caritabil, care face posibilă împărtășirea iubirii creștine.
Pr. Alexandru PÂNZARU

sus