PROTOIERIA ONEŞTI

Campanie pentru prevenirea delincvenței juvenile

Campania pentru prevenirea delincvenței juvenile “Libertatea omului este partea divină din el” – depinde de tine dacă vrei să o păstrezi.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, luni, 07 martie 2016, în cadrul sectorului de Asistență socială al Protoieriei Onești s-a desfășurat a doua etapă a Campaniei pentru prevenirea delincvenței juvenile.
În cadrul acestei acțiuni un nou grup de elevi de la Școala Gimnazială Temelia, coordonați de cadrele didactice Ionașcu Cristina și Mărcuț Loredana, împreună cu părintele Paroh Valentin Chircu și doamna preoteasă Raluca Alupei, asistent social al Protoieriei, au desfășurat o acțiune interactivă cu minorii instituționalizați la Centrul de reeducare Tg. Ocna.
Întâlnirea s-a concretizat printr-un atelier de lucru în care copiii au confecționat felicitări dedicate zilei de 08 martie, în acest timp au avut loc discuții interactive în care minorii instituționalizați și-au relatat povestea de viață, fiind un exemplu constructiv pentru copiii din comunitate.
Următoarele etape vor avea loc în cadrul școlilor gimnaziale din municipiul Onești.
Asistent social Prv. Raluca Alupei

sus