PROTOIERIA ONEŞTI

Păstrarea unui sens al vieţii în cazul tinerilor bolnavi de cancer

„Să vă iubiți unul pe altul, precum v-am iubit eu pe voi!” (Ioan XV, 12)
Proiectului eparhial misionar pentru tineri, cu implicații terapeutice medico – sociale și spirituale: „Păstrarea unui sens al vieţii în cazul tinerilor bolnavi de cancer” lansat de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, prin părinteasca purtare de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, a avut astăzi o încadrare deosebită.
În Capela cu hramul „Sfântul Pantelimon” a spitalului „Sfântul Ierarh Doctor Luca” din Municipiul Onești s-a oficiat Taina Sfântului Maslu de către un impresionant sobor de preoți și credincioși sub protia Preacucernicului Părinte Protoiereu Ioan Bârgăoanu și a Părintelui Inspector din cadrul sectorului Social – Filantropic Ilarion Mâță.
La finalul slujbei, Părintele Protopop a îndemnat credincioșii prezenți: „Căutați să fiți cât mai aproape de preoți, de duhovnici și căutați să îi aduceți la capatâiul bolnavilor”. Deasemenea le-a mulțumit pentru sprijinul acordat Bisericii în acest proiect milostiv, caritabil.
Banii colectați în această seară au ajuns la tânărul Bucur Ionel Cătălin din Onești, diagnosticat cu Peraplegie flască în urma unui accident de muncă și se află imobilizat într-un scaun cu rotile de mai bine de 11 ani.
Următoarea întâlnire în rugăciune din cadrul acestui proiect a fost programată pentru a doua săptămână a postului, în ziua de joi, la biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” Mal Onești. Pr. Alexandru PÂNZARU

sus