PROTOIERIA ONEŞTI

Criza spirituală şi terorismul tinerilor din statul islamic


Filmul are 2 ore si 25 de minute. În primele 55 de minute, vedem conferinţa
iar, în a doua parte avem sesiunea de întrebări şi răspunsuri.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în sala "Cinema Capitol" din Oneşti a avut loc luni, 28 martie 2016, conferința cu tema "Criza spirituală și terorismul tinerilor din statul islamic", din seria conferințelor "Urcuș spre Înviere, seri duhovnicești în Postul Mare".
Prelegerea a fost susţinută de Prof. univ. dr. Nicu Gavriluţă, decanul Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice al Universităţii „Al. I. Cuza“ Iaşi, iar moderatorul conferinței a fost Părintele Inspector din cadrul sectorului social-filantropic, Ilarion Mâță.
Evenimentul a fost organizat de Protopopiatul Oneşti, în parteneriat cu Primăria Municipiului Oneşti şi cu Asociaţia „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare“ Hârja, în contextul Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox.
Conferința a fost structurată în mai multe părti.
Pentru început s-au vizionat două filme de scurt metraj ce au introdus în atmosfera subiectului pe cei prezenți.
A urmat prelegerea pe seama imaginilor vizionate, a altor imagini ce s-au prezentat, s-au dezvoltat idei și s-au oferit informații lămuritoare despre musulmani, jihad și problema lor cu popoarele creștine.
A completat prelegerea corul "Filomelos" ce a interpretat "Balada Brâncovenilor", icoană vie și actuală a martiriului.
A continuat apoi conferința cu o serie de întrebări din partea publicului la care au primit răspunsuri concise și bine documentate din partea domnului profesor Nicu Gavriluță.
Întâlnirea s-a încheiat cu o rugăciune cântată de toți cei prezenți.
Pr. Alexandru PÂNZARU

sus