PROTOIERIA ONEŞTI

Rugăciune în Metocul chiriarhal de la Oituz

“Rugați-vă neîncetat și dați slavă întru toate lui Dumnezeu”
Rugăciune în Metocul chiriarhal „Sfinții Împărați Constantin și Elena” și „Sfântul Prooroc Ilie” de la Oituz, Protopopiatul Onești
.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Metocul chiriarhal de la Oituz a debutat programul misionar-catehetic: „Rugăciune și milostenie”, care dorește să adune în jurul Bisericii pe toți credincioșii ce doresc să participe la oficierea Sfintei Liturghii, a Tainei Sfântului Maslu și cateheze duhovnicești care vor fi susuținute de preoții din Protoieria Onești.
Acest program se derulează și cu sprijinul părintelui Constantin Codreanu care ne pune la dispoziție un autocar și un microbuz, în mod gratuit, pentru deplasarea credincioșilor de la prohii la Metoc.
Astăzi 6 aprilie Parohia „Buna Vestire”, Mânăstirea Cașin cu un numar de 70 de credincioși au participat la Liturghia Darurilor mai înainte sfințite și la Taina Sfântului Maslu, apoi li s-a oferit o masă caldă. La slujbă a participat părintel Inspector Constantin Alupei, părintele Protopop Ioan Bârgăoanu, Părintele Protosinghel Sebastian cu obștea.
Menționăm că parte din darurile care provin din colecta credincioșilor sunt oferite bătrânilor bolnavi și singuri.
La întoarcere credincioșii au vizitat Așezământul social-filantropic Sfântul "Voievod Ștefan cel Mare", de la Hârja, dăruind și acolo, din dragostea lor, diverse produse.
Acest program se va desfășura pe parcursul anului 2016, miercurea până la sfârștul Postului Mare, iar dupa sărbătoarea Invierii Domnului în fiecare vineri.
Ne rugăm Mântuitorului nostru Iisus Hristos să lumineze viața cu sănătate, pace și bucurii duhovnicești pe toți cei iubitori de Biserică.

sus