PROTOIERIA ONEŞTI

Rugăciunea credinței la Deleni

„Că la Tine este izvorul vieţii, întru lumina Ta vom vedea lumină" (Psalm 35,2)

Joi, 7 aprilie, pe platoul deluros ce flanchează valea Tazlăului, în Parohia Deleni, s-au urcat spre a înălța "rugăciunea credinței" mulțime de popor și soborul preoților din Cercul Pastoral "Helegiu".
Biserica Sfinților Arhangheli s-a transformat în "Biserica copiilor" întrucât, cu rugăciune curată, s-a alăturat un impresionant număr de copii, elevi mai mici și mai mari, ce au fost antrenați în ritualul Tainei Sfântului Maslu purtând în mâini lumânări aprinse, reprezentând comunitatea iubitoare a Luminii celei fără de sfârșit.
Părintele Protoiereu Ioan Bârgăoanu a binecuvântat copiii și toți credincioșii prezenți încredințându-i de dragostea Inaltpresfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului sub a cărui ascultare s-a desfășurat evenimenul.
Părintele Paroh Ciprian Purice a mulțumit tuturor pentru frumoasa organizare a rugăciunii și a menționat că toate darurile aduse de credincioși vor ajunge la bătrânii aflați la Centrul rezidențial de îngrijire pentru persoane vârstnice "Sfântul Ștefan cel Mare" de la Hârja.
Pr. Alexandru PÂNZARU

sus