PROTOIERIA ONEŞTI

Program misionar-catehetic și filantropic la Metocul chiriarhal de la Oituz

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Metocul chiriarhal de la Oituz a continuat programul misionar-catehetic și filantropic „Rugăciune și milostenie”, care își propune să adune în jurul Bisericii pe toți credincioșii care doresc să participe la oficierea Sfintei Liturghii, a Tainei Sfântului Maslu și la susținerea catehezelor duhovnicești de către preoții din Protoieria Onești.

Miercuri, Astăzi 13 aprilie 2016, un numar de 100 de credincioși de la Parohia Larga, coordonați de părintele Lucian Vartolomei, a participat la Liturghia Darurilor mai înainte sfințite și la Taina Sfântului Maslu, oficiate la biserica Metocului chiriarhal de la Oituz, de către un sobor de preoți sub protia părintelui protopop Ioan Bârgăoanu.
În cuvântul de învățătură rostit la finalul slujbei, părintele protopop a subliniat importanța primirii de către creștini a tainelor bisericii și rolul lor în creșterea duhovnicească.
La întoarcere credincioșii au vizitat Așezământul social-filantropic „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, de la Hârja, dăruind celor asistați diverse produse.
Acest program misionar-catehetic și filantropic se derulează și cu sprijinul părintelui Constantin Codreanu care va pune la dispoziția organizatorilor un autocar și un microbuz, în mod gratuit, pentru deplasarea dus-întors a credincioșilor de la parohiile din protopopiat la Metocul chiriarhal. (Pr. Daniel Iordan)

sus