PROTOIERIA ONEŞTI

Sfântul Ierarh Pahomie prăznuit la Bârsăneşti

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, joi 14 aprilie 2016, s-a oficiat Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite și apoi Sfântul Maslu la care au participat, sub preoţia părintelui Protoiereu Ioan Bârgăoanu, părintele Gabriel Drug-Grecu, preot paroh al Parohiei Bârsănești II, și o parte din preoții care alcătuiesc corala Protoieriei Onești, "Ierotheos" .
La Biserica "Sfinţii Împăraţi - Constantin şi Elena", fost praznuit Sfantul Ierarh Pahomie de la Gledin, episcop al Romanului.
Cuviosul Ierarh ardelean trăitor pe meleagurile Moldovei, la cumpana dintre secolele al XVII-lea si al XVIII-lea, a fost cinstit în bisericile Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, întrucat acesta este considerat patron spiritual si ocrotitor al Eparhiei.
Cu această ocazie, în mijlocul credincioşilor au fost aduse odoare bisericeşti - părticele din Sfântul Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon, Sfântul Mucenic Trifon, Sfântul Mare Mucenic Mina şi Sfânta Muceniţă Paraschevi de la Roman. Alături de acestea, a fost adusă Icoana Sfântului Ierarh Pahomie.


Pe scurt la Trinitas TV


Pe larg...

sus