PROTOIERIA ONEŞTI

Concurs de creație "Sărbătoare Paștilor în sufletul copiilor" în Protoieria Onești

În contextul Anului omagial al Educației religioase a tineretului creștin ortodox, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Parohia Grozești-Oituz, alături de Școala Gimnazială Oituz, în parteneriat cu Protoieria Onești, Centrul de creație, artă și tradiție „Sfinții Împărați Constantin și Elena” Oituz și Centrul de creație, artă și tradiție „Sfânta Parascheva” Ferăstrău, s-a desfășurat Concursul de creație „Sărbătoarea Paștelui în sufletul copiilor”, în perioada 18-21 aprilie.

Un număr de aproximativ 150 de copii, sub îndrumarea doamnelor Șraer Nicoleta și Țîțarcă Alina, s-au înscris în concurs și au avut de ales între trei secțiuni de creație: încondeiatul ouălor, lucrări artistice de pictură și creații literare cu specific pascal.
În același context, în ziua de 20 aprilie, copiii claselor I-IV, îndrumați de profesorul de religie Barna Claudiu, au venit la Biserică unde au fost spovediți și împărtășiți cu Sfintele Taine.
În ziua de 21 aprilie, lucrările realizate au fost evaluate de profesorii școlii și preoții parohiei și au fost premiate lucrările ce s-au remarcat prin seriozitatea efectuării lor.
Menționăm faptul că fiecare elev a primit câte o diplomă de participare și un dar constând în icoane, cărți de rugăciune, rechizite și dulciuri.
Un număr de 12 copii din clasa a II-a, îndrumați de doamna învățătoare Apetri Magda, au prezentat o piesă de teatru cu tema pascală.
Mocanu Bogdan, tânăr al parohiei noastre, a prezentat un scurt referat despre semnifacția încondeierii ouălor în țara noastră. Tot în această zi, la inițiativa Părintelui Protopop Ioan Bârgăoanu, atât la Școala Gimnazială Oituz, cât și la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din localitatea Oituz, copiii, părinții și credincioșii parohiei au ascultat un concert de cântări ortodoxe interpretate de Corul Liceului Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman.
La Biserică s-a ținut o slujbă de Te-deum, preoți slujitori fiind Părintele Prof. Ionuț Amarinei, directorul Liceului Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman, Părintele Protopop de Onești și Pr. Protos. Gabriel Roșu de la Centrul Eparhial de la Roman.
La final, Părintele Protopop a înmânat preoților slujitori ai Parohiei Grozești-Oituz (Pr. Simion Purice și Pr. Bogdan-Ionel Piștea), doamnei director Boghiu Mihaela, diplome pentru promovarea valorilor cultural-spirituale în cadrul Parteneriatului Educațional „Episcopul Melchisedec Ștefănescu, promotor al culturii bisericești naționale”.

sus