PROTOIERIA ONEŞTI

Misiune și voluntariat la Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”

Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja” cu binecuvântarea Înalpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a oferit elevilor din cadrul Colegiului Național „Grigore Moisil” Onești, contextul necesar activităților desfășurate cu ocazia săptămânii „școala altfel” din perioada 18 – 22 aprilie.

Pe parcursul acestei saptămâni, peste 100 de elevi, împreună cu cadrele didactice care i-au însoțit, au oferit ajutor atât personalului, cât și beneficiarilor Centrului social-medical de îngrijire a persoanelor vârstnice – Hârja.
Printre cele mai plăcute activități realizate de aceștia s-au numărat: igienizarea spațiilor de locuit ale vârstnicilor, ajutor în împărțirea meselor, ajutor la prepararea mâncării, amenajarea și întreținerea spațiilor verzi din curtea Așezământului.
Ulterior, după ce muncile în cadrul Așezământului se apropiau de final, elevii plecau spre ferma de animale și sera de legume a Asociației unde ajutau la curățarea spațiilor și adunarea gunoaielor de pe islaz și de pe lângă cursul apei Oituz.
Trebuie de asemenea să specificăm faptul că, vârstnicii au fost și sunt mereu încântați când generația tânără le trece pragul, dar și mai mult atunci când tinerii le trec pragul pentru a le oferi ajutor.
Le mulțumim pe această cale tuturor celor implicați în această activitate și sperăm ca sfintele sărbători pascale să le întărească credința și dorința de a ajuta în continuare. (Pr. Ilarion Mâță)

sus