PROTOIERIA ONEŞTI

Premianţii Olimpiadei Naţionale de Religie Ortodoxă

Elevii s-au întors cu premii şi cu amintiri de neuitat de la Olimpiada Naţională de Religie Ortodoxă * concursul s-a desfăşurată sub binecuvântarea Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, la Timişoara 250 de elevi din întreaga ţară au participat la Olimpiada Naţională de Religie Ortodoxă ce s-a desfăşurat la Timişoara.
Fiecare judeţ a fost reprezentat de 6 elevi de la clasele VII-XII. Lotul olimpicilor băcăuani a fost însoţit de prof. Otilia Anuca Bârgăoanu, directorul Şcolii Gimnaziale „Ghiţă Mocanu” din Oneşti.

La clasa a VII-a, Bacăul a fost reprezentat de Denisa Elena Andronic, elevă la Şcoala Gimnazială „Ghiţă Mocanu” din Oneşti.
„Participarea la Olimpiada Naţională de Religie a însemnat îndeplinirea unui vis, a unei dorinţe arzătoare, ce stăruia de multă vreme.
Tot ceea ce am trăit la Timişoara poate fi definit simplu, ca fericire.
Am cunoscut oameni frumoşi, cu suflet mare, iar întâlnirea cu Înaltpreasfinţitul m-a emoţionat profund. Vizitarea lăcaşurilor sfinte mi-a îmbrăcat inima în pace duhovnicească, apropiindu-ma mai mult de Dumnezeu”
, a mărturisit Denisa după olimpiadă.
Andreea Hereş, elevă în clasa a VIII-a la şcoala Gimnazială „Ştefan Luchian” Moineşti coordonată de prof. Elena Hereş, a reuşit să obţină menţiune şi premiu special, însă dincolo de premii, experienţa de la Timişoara a fost una dintre cele mai frumoase din viaţa ei.
„Am avut ocazia să vizitez locuri noi, biserici şi mănăstiri a căror arhitectură m-au surprins plăcut. Dumnezeu mă iubeşte mult deoarece şi anul acesta mi-a luminat mintea şi m-a ajutat să obţin un rezultat foarte bun”, ne-a spus copila.
Menţiune şi premiu special a câştigat şi Cristiana Chircu, elevă în clasa a IX-a, la Colegiul Naţional „Dimitrie Cantemir” Oneşti.
„Nu am simţit niciun fel de presiune ci, din contră, am legat prietenii cu tineri din toate colţurile României, fiind profund mişcată de întâlnirea cu Înaltpreasfinţitul Ioan, care ne-a făcut de fiecare dată să lăcrimăm de emoţie”, a completat Cristina.
Colegiul Naţional „Grigore Moisil” din Oneşti a fost reprezentat Andreea Andronache şi Andreea Turcu, eleve coordonate de pr. prof. Constantin Jupenschi.
„Am întâlnit persoane din toate colţurile ţării, fiecare reliefând cunoaşterea şi iubirea pentru Materia Divină, ce au fost plăcut surprinşi de frumuseţile acestui oraş mirific. A fost o experienţă atât unică, cât şi de neuitat, ce s-a armonizat perfect cu istoria şi caracterul spiritual al Timişoarei”, a spus Andreea Andronache, elevă în clasa a X-a. Colega sa, Andreea Turcu, se află la a doua calificare la etapa naţională a Olimpiadei de Religie:
„Am vizitat locuri noi, mănăstiri de o frumuseţe deosebită şi am cunoscut oameni minunaţi de la care am avut multe de învăţat şi care vor rămâne în sufletul meu o bună perioadă de timp”.
Din delegaţia Bacăului a făcut parte şi Ana Elena Lungu, elevă în clasa a XII-a la Colegiul „D. Ghika” Comăneşti.
„Sentimentul de bucurie a fost încoronat de premiul câştigat cu ajutorul lui Dumnezeu, premiu pe care îl aduc acasă în semn de recunoştinţă părinţilor, profesorilor şi Domnului, care mi-a fost călăuză pe calea credinţei”, a spus Ana Elena.
„Dumnezeu mă iubeşte mult deoarece şi anul acesta mi-a luminat mintea şi m-a ajutat să obţin un rezultat foarte bun” – Andreea Hereş, elevă în clasa a VIII-a la şcoala Gimnazială „Ştefan Luchian” Moineşti
Sonia PAVELESCU
Sursa: www.ziarulevenimentul.ro
sus