PROTOIERIA ONEŞTI

Proiect social dedicat personalului clerical și neclerical din Protoieria Onești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Onești, Proiectul social eparhial ”Păstrarea unui sens al vieții în cazul tinerilor bolnavi de cancer”, se va adresa în perioada imediat următoare acelor persoane tinere implicate în misiunea Bisericii, preoți, cântăreți și personal neclerical, angajați în structurile unităților de cult sau ale organizațiilor ce funcționează pe teritoriul canonic al eparhiei.
Joi, 19 mai 2016, la Parohia ”Nașterea Maicii Domnului” din cartierul Mal Onești, preoți din Protoieria Onești, sub protia Pr. Protopop Ioan Bârgăoanu, au înălțat rugăciuni către Maica Domnului Pantassa, în nădejdea mijlocirii tămăduirii tinerilor bolnavi de cancer sau de alte boli terminale.
După terminarea actului liturgic, preoții și credincioșii prezenți au realizat activitatea de strângere de fonduri pentru un tânăr cântăreț bisericesc din orașul Tg. Ocna, în vederea realizării unor investigații medicale de maximă necesitate.
Această nouă dimensiune oferită proiectului social eparhial a avut punctul de pornire la Onești, urmând ca și în celelate protopopiate, dacă este cazul, preoții protopopi împreună cu ceilalți părinții slujitorii, să sprijine personalul angajat în structurile ierarhice bisericești, clerici și mireni, ce au nevoie de rugăciunea Bisericii și solidaritatea socială.
(pr. Ilarion Mâță)

sus