PROTOIERIA ONEŞTI

Conferința preoților din Protopopiatul Onești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, astăzi 23 mai, s-a desfășurat Conferința preoților din Protopopiatul Onești, la Sala de conferințe „C Negria” a Complexului „Creangă”, din Tg. Ocna.
Ca delegați ai Înalpreasfinției Sale au fost prezenți părintele Consilier Alexandru Zamfir, părintele Exarh Consilier Serafim Huzdup, părintele Inspector Silviu Daniel Matei, părintele Secretar eparhial Ciprian Ignat.
Din prezidiu au mai făcut parte părintele Inspector Ilarion Mâță, părintele Inspector Constantin Alupei și părintele Protopop Ioan Bârgăoanu.
La începutul Conferinței au fost felicitați toți preoții care au ieșit la pensie, acestora li s-a oferit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim o diplomă de onoare, o icoană a Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Arhiepiscopiei noastre ,un aranjament floral și un gest de prețuire din partea părinților protoieriei Onești.
Părintele Consilier Alexandru Zamfir a spus: „Apreciem inițiativa Protoieriei Onești de a evidenția activitățile părinților pensionari, adevărați Bătrâni, Avva, care prin misiunea liturgică de peste 40 de ani de slujire a lui Hristos, sunt pentru modele de urmat și făclii de Înviere”.
Totodată părintele Secretar Ciprian Ignat a propus ca această inițiativă este demnă de urmat în toate Protopopiatele Arhiepiscopiei prin faptul că „frumoasă și bogată activitate întru slujirea Mântuitorului Hristos și în povățuirea și călăuzirea fiilor Bisericii noastre ortodoxe strămoșești”.
În continuare părintele Protopop Ioan Bârgăoanu a afirmat:
„Adresez sincere mulțumiri tuturor preoților Protoieriei Onești pentru acest demers pe care l-am lucrat împreună pentru evidențierea lucrării misionare a preoților pensionari din Protoieria noastră”.
Evidențiem pe părinții pensionari:
- Pr. Dumitru și d-na Olga Ciubotaru
- Pr. Mircea și d-na Ileana Ilie
- Pr. Ioan și d-na Elena Sătulu
- Pr. Mihai și d-na Gheorghița Tofalvi
- Pr. Ioan și d-na Maria Bucă
- Pr. Vasile și d-na Floarea Lupescu
- Pr. Constantin și d-na Aurelia Genes
- Pr Adrian Costin
- Pr. Costică Șorea
S-a menționat că din inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim diploma de onoare va fi citită și oferită, în mod solemn, în toate Bisericile unde părinții pensionari sunt îmbisericiți.
LA MULȚI BINECUVÂNTAȚI, LUMINAȚI ȘI HARICI ANI !

sus