PROTOIERIA ONEŞTI

Un nou pas în Campania de prevenire a delincvenței juvenile

În această perioadă binecuvântată de Dumnezeu, când bucuria învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos încă vibrează în sufletele tuturor, am continuat Campania de prevenire a delincvenței juvenile în Școlile Gimnaziale din Protoieria Onești.
Astfel, joi, 12 mai 2016, am fost în mijlocul elevilor din clasele a VII-a și a VIII-a din Școala Gimnazială nr. 1 Tg. Ocna pentru ai informa și ai preveni pe aceștia, conștientizându-i despre pașii care duc la săvârșirea faptelor delincvente și la sancțiunile care se pot aplica minorilor în funcție de gravitatea abaterilor săvârșite.
Vineri, 20 mai am avut bucuria de a petrece momente minunate pe meleagurile comunei Mănăstirea Cașin.
La invitația conducerii Școlii Gimnaziale nr. 1 din comuna Mănăstirea Cașin, împreună cu minorii instituiționalizați și cu reprezentanții Centrului de Reeducare Tg. Ocna, am prezentat informațiile privind cauzele și măsurule contraventionale delincvenței juvenile, elevilor din clasele a VI-a și a VIII-a.
Ajungând într-o zonă cu o încărcătură spirituală și culturală deosebită am dat curs invitației Pr. Protopop Bârgăoanu Ioan pentru a petrece câteva clipe în mijlocul parohiei “Buna Vestire”.
Aici, coordonați de meșteri populuri, minorii de la Centrul de Reeducare au putut cunoaște tainele încondeierii ouălelor, tradiție păstrată cu sfințenie pe aceste meleaguri. Iar apoi am participat cu toții la o slujbă de multumire, urmând să încheiem ziua într-un mod festiv.
Deoarece un minor își aniversa majoratul în această zi frumoasă, iar alți doi au împlinitv 18 ani în cursul săptămânii respective. Prilej cu care, după prânzul oferit de Părintele Protopop, le-am dăruit acestor minori un tort festiv și mici daruri, încercând să alinăm tristețea din sufletul lor.
Dorim din tot sufletul ca această Campanie să aibă un ecou în inimile tuturor elevilor și așa cum am mai amintit și cu altă ocazie, să aibă curajul să spună NU tentațiilor care le pot aduce urmări grave pentru viitor.
Asistent social al Protoieriei Onești, Alupei Raluca Maria

sus