PROTOIERIA ONEŞTI

Întrunirea profesorilor de Religie Ortodoxă

profesori religie

Luni, 6 iunie 2016, în Sala de conferinţe a Complexului „ Creangă” din Târgu-Ocna , a avut loc întrunirea profesorilor de Religie Ortodoxă din Protopopiatul Oneşti.
Întâlnirea s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, fiind prezidată de preot Ioan Bârgăoanu, protopop de Oneşti.
Invitat a fost preot inspector de Religie, prof. Ionuţ Căsăneanu de la Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău.
În cadrul acestei şedinţe, domnul profesor Văsâi Benone de la Colegiul „C.Negri”-Târgu-Ocna a prezentat referatul cu titlul „Implicarea mai activă în parohie a profesorului de Religie”.
S-a subliniat faptul că se impune o mai bună colaborare dintre profesorul de religie şi preotul paroh, concretizată într-un proces de conştientizare a tinerilor şi a familiilor din care fac parte asupra credinţei din viaţa lor.
În partea a doua a întrunirii au fost anunţate diferite proiecte si concursuri, printre care enumerăm „Toacă şi ie moldovenească” şi „Zilele Betleemului Ştefanian” (concurs de referate pe temă istorică precum şi concurs de fotografii) ce se va desfăşura în perioada 1-2 iulie 2016 la Biserica din Borzeşti.
În concluzie se doreşte ca existenţa preotului în şcoală şi a profesorului de religie în biserica parohială să fie mai vizibilă, pentru că educaţia religioasă are ca scop şi finalitate prezenţa tinerilor în Biserică.

profesori religie

profesori religie

profesori religie

profesori religie

profesori religie

sus