PROTOIERIA ONEŞTI

Tinerii voluntari de la Onești sprijină familiile afectate de inundații

Voluntarii Sectorului Social – Filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, la îndemnul Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, vineri, 10 iunie 2016, au realizat o activitate de întrajutorare a familiilor afectate de inundații din Helegiu, județul Bacău.

Elevii Colegiului Tehnic ”Gheorghe Asachi” Onești, membri activi ai Centrului de Tineret și Voluntariat ”Sf. Trei Ierarhi”, coordonat de Prof. Oana Zaharia, director adjunct al instituției, în parteneriat cu Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, au participat la acțiunea de igienizare a locuințelor și curților celor 30 de familii din Helegiu, afectate de viiturile de la începutul lunii iunie, anul acesta. Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, prin Sectorul Social – Filantropic și Protoieria Onești, la inițiativă Inaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, desfășoară în această perioadă ample activități de sprijinire a acestor familii prin colecte în bani, alimente de bază, produse electrocasnice, îmbrăcăminte, cereale și materiale de construcții, la care se adaugă și cele de igienizare a spațiului de locuit și a curților.
Tinerii voluntari, coordonați de diac. Silviu Butucaru de la Asociația din Hârja, au ajutat toate aceste familii, urmând ca în perioada următoare să se continue această activitate de voluntariat social, mai ales în cazul bătrânilor singuri și neajutorați.
(Pr. Ilarion Mâță)

sus