PROTOIERIA ONEŞTI

Prevenirea delincvenţei juvenile şi a consumului de droguri


Reportaj Trinitas TV


Pe larg... Merită văzut !

Acest proiect a fost inițiat, în cadrul Protoieriei Onești, cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, sub genericul "Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox", în luna martie 2016 și va continua pe parcursul întregului an.
Parteneri la acest demers sunt două instituții importante din orașul Tg. Ocna: Spitalul Penitenciar și Centrul de reeducare, care au prezentat cazuri reale ale foștilor delincvenți și consumatori de stupefiante, pentru a identifica riscurile la care se expun tinerii din comunitate.
În cadrul acestui Proiect s-au derulat două campanii: "Dependent de speranță - Închisoarea nu este un capăt de drum" și "Libertatea omului este partea divină din el - Depinde de tine dacă vrei să o păstrezi", care au avut ca scop principal prevenirea delincvenței și a consumului de droguri.
Aceste activități au avut loc și vor continua în toate Școlile Gimnaziale, Colegiile Naționale și Liceele Tehnologice din Protoieria Onești.
Joi, 16 iunie 2016, ora 10.00. la Cinematograful "Capitol", în colaborare cu Primăria municipiului Onești, instituțiile implicate în Proiect vor concluziona activitățile desfășurate în anul școlar 2015-2016, în sală vor fi prezenți elevi însoțiți de cadrele didactice, ca beneficiari direcți la aceste campanii.
"Să spunem NU provocărilor ce ne pot afecta negativ viața"
Joi, 16 iunie 2016, ora 10.00. la Cinematograful "Capitol", în colaborare cu Primăria municipiului Onești, instituțiile implicate în Proiect au concluzionat activitățile desfășurate în anul școlar 2015-2016.
în sală au fost prezenți elevi însoțiți de cadrele didactice, ca beneficiari direcți la aceste campanii.
Iniţiatorii evenimentului au invitat reprezentanţi din partea Agenţiei Naţionale Antidrog, Penitenciarului Târgu Ocna, Centrului de Reeducare Târgu Ocna, Spitalului Municipal Oneşti – Compartimentul de Primiri Urgenţe.
Vorbitorii au informat publicul tânăr despre droguri, efectele negative pe care le au acestea şi consecinţele dependenţei de substanţele psihotrope.
Punctul forte al evenimentului l-a constituit prezenţa, în faţa tinerilor a doi deţinuţi, din penitenciarul Târgu Ocna, care au acceptat să-şi spună povestea de viaţă.
Au fost dependenţi de droguri şi s-au infectat cu virusul HIV.
De asemenea, au acceptat să-şi spună povestea încă doi tineri internaţi în Centrul de Reeducare Târgu Ocna.
Au urmat discuţii interactive în cadrul cărora, tinerii din public au adresat intrebări atât deţinuţilor cât şi reprezentanţilor instituţiilor menţionate.

În urmă cu un an...

O acţiune similară desfăşurată în data de 7 mai 2015

sus