PROTOIERIA ONEŞTI

Parteneriat social între Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare-Hârja” și Centrul de reeducare Târgu Ocna

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare-Hârja” a încheiat un protocol de colaborare cu Centrul de reeducare Târgu Ocna, ce are în vedere implementarea unor activități sociale și cultural-educaționale între beneficiarii celor două instituții.

Printre cele mai importante obiective ale protocolului care urmează a fi puse în practică se numără: însușirea valorilor moral-religioase, dezvoltarea competențelor de comunicare, activități de ecologizare, cât și crearea și cultivarea unor deprinderi de a cunoaște cele mai importante sărbători religioase naționale, toate activitățile desfășurându-se în cadrul Centrelor sociale ale Asociaței ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” și în cadrul Parohie ”Sf. Gheorghe” Hârja.
Prima etapă a acestui protocol a constat în vizita organizată de o parte dintre beneficiarii Centrului de Reeducare Târgu Ocna, desfășurând activități de socializare și comunicare cu vârstnicii și tinerii din centrele Asociației, apoi oferind sprijinul în activitățile administrative-gospodărești.
Parteneriatul va continua în perioada imediat următoare prin alte activități similare, cu alți beneficiari ai instituției de reeducare. Asociația „Sf. Voievod ” este preocupată permanent de extinderea colaborării cu instituții partenere pentru a oferi șansa beneficiarilor instituției de a intra în contact cu realitatea societății contemporane și de a diversifica activitățile educaționale și de petrecere a timpului liber ale acestora.
Dezvoltarea acestui tip de împărtășire comună a valorilor este benefică instituțiilor implicate, punându-se la dispoziție întreaga cultură și experiență, tuturor persoanelor care sunt implicate în viața socială.
(Pr. Ilarion Mâță)

sus