PROTOIERIA ONEŞTI

Iniţiativă pentru nevăzători

spacer Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, miercuri, 13 iulie 2016, la inițiativa părintelui protopop Ioan Bărgăoanu și în colaborare cu Primăria municipiului Onești și Biblioteca municipală, filiala "Cosânzeana", s-a desfășurat întâlnirea Asociației nevăzătorilor, care la nivel județean are 2.300 de membri iar la nivelul orașului nostru sunt 180.
spacer În cadrul acestei întâlniri s-a desfățurat un concurs de cunoștințe generale pe marginea mitologiei grecești, concurenți fiind membri ai Asociației, nevăzători.
spacer În încheiere părintele protoiereu a venit cu câteva propuneri de colaborare-parteneriat, astfel s-a propus ca lunar membri ai Asociației să participe la Sfintele slujbe care se oficiază la Capela Spitalului din Onești, și lunar să se oficieze o Sfântă Liturghie doar pentru nevăzători, prin diverși sponsori să tipărim cărți de rugăciune în Braille, să se organizeze conferințe la care să participe atât membri ai Asociației cât și preoți ai Protoieriei Onești.
spacer Această inițiativă a Protoieriei Onești este doar un alt mic pas în dorința de a apropia preoții de credincioșii care se afla in situații mai dificile.
spacer În încheiere părintele rotopop Ioan a oferit tuturor celor prezenți câte o copie a Icoanei Maicii Domnului de la Putna.

sus