PROTOIERIA ONEŞTI

Lucrări finalizate și binecuvântate în parohia Brătila

spacer Credincioșii din Parohia Brătila (Protopopiatul Onești) s-au rugat alături de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim la slujba de sfințire a așezământului social-filantropic și a bibliotecii ”Protosinghel Nicodim Măndiță”.
Așezământul social-filantropic, biblioteca parohială ”Protosinghel Nicodim Măndiță” și casa parohială din parohia Brătila (Protopopiatul Onești) au fost sfințite sâmbătă, 16 iulie 2016, în cadrul unei slujbe solemne oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim.
Lucrările de construcție a casei parohiale și așezământului au fost executate de preotul Zaharia Nicolae, în perioada în care a fost paroh al Parohiei Brătila I.
Preotul Florin Ioniță, tânăr slujitor al sfântului Altar, numit paroh în această comunitate în urmă cu doi ani, a continuat lucrările, definitivând pictura, dotând și dând funcționalitate așezământului și a înființat biblioteca parohială.
Pentru implicarea deosebită în realizarea acestui proiect, preotul Ioniță a fost distins de Înaltpreasfințitul Ioachim cu titlul de iconom stravrofor, iar cei care l-au sprijinit în acest demers, între care amintim și pe dl Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău, au primit distincții de vrednicie.
În cuvântul rostit cu acest prilej, Ierarhul a subliniat rolul fundamental pe care îl are biserica în viața socială și culturală a societății și a apreciat colaborarea dintre preot și credincioșii localității Brătil, legătură ce a făcut posibilă finalizarea într-un timp scurt a acestor proiecte.
”Între zilele de bucurie sfântă din viața unui om, personal înscriu și această zi în care Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop a venit în mijlocul nostru pentru a binecuvânta și sfinți lucrările derulate în parohie”, a spus preotul Ioniță.

sfintire bratila

sfintire bratila

sfintire bratilasfintire bratila

sfintire bratila

sfintire bratila

sfintire bratila

sfintire bratila

sfintire bratila

sfintire bratila

sfintire bratila

sfintire bratila

sfintire bratila

sfintire bratila

sfintire bratila

sus