PROTOIERIA ONEŞTI

Împreună slujitori pe "Carmelul" românesc

spacer Astăzi, în ziua de prăznuire a Sfântului Prooroc Ilie Tezviteanul, la metocul chiriarhal închinat lui, pe Dealul "Trei hotare", "Carmelul" băcăuan, au urcat preoți din Protoieriile Onești și Moinești, în haină de sărbătoare, împreună cu preacuvioși părinți și au înălțat rugăciune.
spacer La acest ceas aniversar, părintele Protoiereu Costel Mareș și părintele Protoiereu Ioan Bârgăoanu au fost purtători ai mesajului tuturor preoților și credincioșilor pentru Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, dăruindu-i florile recunoștinței și felicitându-l cu ocazia onomasticii.
spacer La finalul Sfintei Liturghii a fost evocată viața Sfântului Prooroc Ilie prin rostirea de către tineri a poemelor scrise de Arhiepiscopul Ioachim. Înaltpreasfinția sa a mulțumit tuturor și a rostit un cuvânt de învățătură:
spacer "Să transfigurăm timpul! Aici pe munte am venit pentru transfigurare, să trăim timpul lui Dumnezeu, în Liturghie.
spacer Să ieșim din timpul acesta convențional ce se măsoară cu ceasul, timpul pe care noi de multe ori îl pierdem. Să ne urcam pe o colină, pe un munte, să privim spre cer și să vedem că timpul lui Dumnezeu nu fuge!
spacer Noi trebuie să fugim, iar alergarea noastră să fie spre Dumnezeu.
spacer Acesta este un munte al îndumnezeirii pentru că de aici nu putem pleca decât spre Dumnezeu. Însă nimic nu vine de la sine, de aceea trebuie să fim într-o continuă mișcare spre Împărăția lui Dumnezeu."

sus