PROTOIERIA ONEŞTI

Excursie

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și în colaborare cu Primăria stațiunii Tîrgu Ocna, preoții parohi Dan Miloiu (M.Cașin) și Petrică Cautiș (Borzești), profesorii de religie ortodoxă Benone și Laura Văsâi împreună cu preotul Sorin Postelnicu de la parohia Sf.Ioan Tg.Ocna au inițiat și organizat o excursie pe data de 9 august 2016 pentru tinerii din stațiunea Tg. Ocna răsplătindu-i pentru implicarea în activitățile Școlii de vară.
Primul popas s-a făcut la ctitoria voievodului Gheorghe Ștefan de la parohia Sfinții Mihail și Gavriil-Mănăstirea Cașin-Bacău, unde prin dragostea părintelui Dan Miloiu am vizitat lăcașul de cult și ne-am rugat la icoana Preasfintei Născătoare de Dumnezeu "Pantanassa" apoi am putut observa ruinele palatului și beciurile domnești.
Ni s-a prezentat un scurt istoric al bisericii apoi am urcat în muzeul de obiecte tradiționale și de cult amenajat în turnul clopotniței.
În continuare am pornit pe drumurile de munte poposind la păstrăvăria ,,Înțărcătoarea,, și apoi în rezervația naturală de la Buciaș unde am fost impresionați de frumusețea peisajelor și de liniștea din jurul nostru.
Am văzut apoi Monumentul Eroilor din Mănăstirea Cașin. Prin grija părintelui Petrică Cautiș am vizitat Muzeul de carte bisericească și obiecte de cult de la Borzești.
Ultimul popas l-am făcut la biserica "Adormirea Maicii Domnului" din Borzești ctitoria voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt.Aici lângă tulpina vechiului stejar am retrăit copilăria domnitorului și am mulțumit Maicii Domnului pentru această zi binecuvântată.
A fost o experiență extraordinară pentru toți participanții și de aceea mulțumim tuturor persoanelor care au făcut posibilă această inițiativă a noastră.
Profesor Religie Ortodoxă Văsâi Benone Paul

eeeee

eeeee

eeeee

eeeee

eeeee

eeeee

eeeee

eeeee

eeeee

eeeee

eeeee

eeeee

eeeee

eeeee

eeeee

eeeee

eeeee

eeeee

eeeee

eeeee

eeeee

eeeee

eeeee

eeeee

eeeee

eeeee

eeeee

eeeee

eeeee

eeeee

sus