PROTOIERIA ONEŞTI

Ziua Națională a Educației în Penitenciare

În cadrul Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Centrul de Reeducare Tg.Ocna în colaborare cu Protopopiatul Onești, Colegiul Național ,,Costache Negri,, din Tg.Ocna, Liceul Teologic Fericitul Ieremia Onești, Liceul Tehnologic Tg.Ocna și Școala Gimnazială nr.7 au organizat proiectul educativ ,,Ziua Națională a Educației în Penitenciare” care s-a desfășurat în sala de festivități a Centrului Educativ, joi 13 octombrie 2016.
Cu această ocazie s-a subliniat necesitatea educației în viața fiecărui tânăr. Ideea de bază a fost că un rol deosebit de important îl are educația religioasă, încă din copilărie, a tinerei generații pentru că Sf. Biserică și cuvântul evanghelic sunt adevăratele jaloane după care ne putem organiza o viața echilibrată.
Fiind un an de omagiere a educației religioase, cei 60 de elevi prezenți din școlile partenere în proiect au fost încurajați să-și canalizeze energia pentru a studia și a-și forma cât mai multe deprinderi folositoare pentru carierele lor viitoare.
Tinerii custodiați în Centru Educativ au povestit invitatilor despre activitățile pe care le desfășoară în fiecare zi și despre planurile lor de viitor.
La rândul lor elevii din cele trei licee și-au manifestat dorința de a colabora cu tinerii din Centru în viitoarele activități care să-i ajute la o mai ușoară reintegrare socială.
A fost o activitate constructivă din toate punctele de vedere pentru tineri, cadre didactice și organizatorii proiectului și ne dorim să continuăm această inițiativă care ajută tinerii să devină buni cetățeni și mai ales adevărați creștini. Prof. Religie Ortodoxă Văsâi Benone Paul.

sus