PROTOIERIA ONEŞTI

Rugăciune și comuniunie în ajunul Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir la Parohia Brătila ll

În ajunul sărbătorii Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Părintele Protoiereu Ioan Bârgăoanu a făcut popas de rugăciune în parohia Brătila II.
Aici s-a alăturat Cercului Pastoral "Părintele Constantin Badiu" si Părintelui Paroh Dumitru-Ciprian Coșa, săvărșind Slujba Vecerniei unită cu Litia deschizând astfel, sărbătoarea Sfântului care înmiresmează toamna, marcată în acest loc binecuvântat, de frumoase tradiții.
Sfânta slujbă în această parohie vine după ce în luna septembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a fost în mijlocul credincioșilor de aici sfințind noua clopotniță și Troița cu hramurile "Izvorul Tămăduirii" și "Sfântul Ioan Botezătorul".
În cuvântul său, Părintele Protopop Ioan a felicitat credincioșii pentru frumoasele realizări pe plan duhovnicesc și împreună cu dânșii pe Părintele Dumitru-Ciprian pentru sărbătorirea ocrotitorului său spiritual, al cărui nume îl poartă.
Seara a fost purtată apoi prin atmosfera tradiției populare a "Focului lui Sumedru" care a însușit prezentului frumusețea trăirii din trecut.
O seara binecuvântată de rugăciune în tradiția mocanilor de la Brătila.
Pr. Alexandru Pânzaru

sus