PROTOIERIA ONEŞTI

O lacrimă grăiește mai mult decât o mie de cuvinte...

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, astăzi, 27 octombrie 2016, la Capela cu hramul "Sfântul Mare Mucenic Pantelimon" a Spitalului Municipal Onești, ca în fiecare lună, a fost săvârșită Sfânta Liturghie la care au participat membrii ai Asociației Nevăzătorilor din Onești.
Bucuria acestei Sfinte Slujbe a fost înmulțită de sărbătorirea Cuviosului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, Sfânt ce se bucură de o cinstire deosebită în Biserica noastră.
Părintelui Capelan Petrică Cuibar i s-a alăturat în slujire Părintele Alexandru Pânzaru, care la finalul slujbei a vorbit credincioșilor despre mântuitoarea învățătură a Bisericii noastre Ortodoxe strămoșești de a cinsti sfinții care mult s-au ostenit pe urmele Mântuitorului Hristos în viața pământească și au mărturisit ca Apostolul că nu mai trăiesc ei, ci Hristos trăiește în ei, devenind astfel izvor de vindecări pentru toți creștinii care le cer ajutorul.
"Acest bine îl face Dumnezeu de veacuri, prin sfinții săi, în Biserica Sa și acest minunat ajutor îl doresc și pentru dumneavoastră cei prezenți prin mijlocirea sfinților. Crezând cu tărie că (ajutorul) nu va întârzia să vină, că este ca și primit, vă aduc înainte îndemnul Mântuitorului, mergeți și spuneți cât bine ne face nouă tuturor Dumnezeu!" "Minunat este Dumnezeu întru sfinții Lui..."

sus