PROTOIERIA ONEŞTI

Sfinţirea C.P.U. Oneşti


Reportaj Trinitas TV

Joi, 27 octombrie 2016, la Spitalul Municipal „Sfântul Ierarh Dr. Luca din Oneşti” a avut loc sfinţirea noului Centru de Primiri Urgenţe. Slujba de sfinţire a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu Protoiereul Ioan Bârgăoanu, cu binecuvântarea I.P.S. Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului.
La festivitatea de inaugurare au fost prezente personalităţi din lumea medicală. Manifestarea a debutat cu o scurtă şedinţă de informare asupra obiectivului (investiţii, adresabilitate, utilitate).
Noul Centru de Primiri Urgenţe a fost dat efectiv în folosinţă marţi, 18 octombrie 2016, primii pacienţi fiind primiţi încă din zorii zilei, dar sfinţirea a fost programată pentru data la care toate amenajările şi ultimele finisaje urmau a fi gata.
„Mulțumim lui Dumnezeu pentru toate, pentru că suntem aici și suntem sănătoși. Iată acum aici vedem un lucru frumos împlinit după multă muncă”, a spus celor prezenți doamna Dr. Oana Mihaela Secară – managerul Spitalului "Sf. Luca" din Onești.
Centrul dispune de un computer tomograf de ultimă generaţie fiind unul dintre cele mai performante din ţară. Investiţia se cifrează la 1,5 milioane de euro şi s-a realizat cu fonduri de la Consiliul Județean (95%) și bugetul local (5%).
Este unul din cele mai moderne Compartimente de Primiri Urgențe (CPU) din țară şi are ca model secția de Urgențe de la Spitalul Județean de Urgență Tg. Mureș. Acest lucru a fost posibil datorită ministrului secretar de stat Raed Arafat.
Când i s-a prezentat proiectul de modernizare și extindere a CPU Onesti, dr. Raed Arafat a avizat ca Spitalul din Oneşti să beneficieze de o secţie de Urgenţe după modelul celei de la Tg. Mureș.
Investiţia de la Oneşti este menită să asigure asistenţa medicală de urgenţă, la standarde înalte, pentru peste 150.000 de locuitori ai Oneştiului şi ai localităţilor de pe Valea Trotuşului.
„În primul rând vă transmitem binecuvântarea, salutul și dragostea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Este o bucurie și totodată un mod de a ne manifesta utilitatea prezenței noastre în locul acesta, pentru faptul că aici intră foarte mulți oameni care au probleme de sănătate.
Era foarte necesar ca și noi să ne facem simțită prezența și astfel s-a sfințit acest loc în ziua de pomenire a Sfântului Dimitrie Basarabov.
Felicităm în mod deosebit conducerea Spitalului, Primăria și Consiliul Județean Onești și toate oficialitățile care au făcut posibilă ridicarea acestui edificiu important pentru municipiul nostru și pentru împrejurimi”
, a transmis în cuvântul său Pr. Ioan Bârgăoanu, protopop de Onești. (Pr. Daniel-Ionel Marari)


Evenimentele pe larg

sus