PROTOIERIA ONEŞTI

La Viișoara, protoieria Onești, a fost sfințită o troiță închinată Sfinților Arhangheli.

La intrarea în parohia Viișoara dinspre Târgu-Ocna, o troiță nou construită a primit botezul sfințirii, duminică, 4 noiembrie 2016, cu binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, de către părintele protopop Ioan Bârgăoanu înconjurat de părintele Vasile Panțiru și parohul Viișoarei, părintele Petru Roncea.
Așezată la poalele dealului Arcaciu, troița, care a primit hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, marchează locul unde s-a oprit marea alunecare de teren din anul 1971 ceea ce a dus la modificarea geografică a zonei.
În același timp, troița îmbrățișează pe cei ce vin în Viișoara și binecuvântează pe cei care pleacă spre Târgu-Ocna, devenind mesager al ospitalității viișorenilor pentru cei care intră sau ies din parohie pe la soare-apune.
Noua troiță sfințită în parohie se adaugă celorlalte șapte și, lângă crucile ce străjuiesc dealurile Arcaciu și Docmana, împlinește numărul celor zece popasuri duhovnicești din cursul unui an care au intrat în tradiția pastorală a Viișoarei, adunând împrejurul lor, la sărbătoarea hramului fiecăreia, enoriașii credincioși ai parohiei.
(a consemnat preot Petru Roncea)

sus