PROTOIERIA ONEŞTI

Manifestare religioasa si culturala la Parohia Poiana Sarata, Protopopiatul Onesti

Astazi, 8 noiembrie 2016, cu ocazia Sarbatorii "Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil", Biserica Parohiala din Poiana Sarata si-a sarbatorit hramul, avand ca oaspeti autoritati locale, fii ai satului si credinciosi din parohie si imprejurimi.
Sfanta Liturghie a fost savarsita sub protia Parintelui Inspector eparhial Alupei Constantin impreuna cu Parintele Inspector Mâță Ilarion si Parintele Paroh Sanel Lazarel. Dupa Sfanta Liturghie, impreuna cu parintii Zaharia Nicolae, Apetrei Ioan, Purice Simion, Pistea Bogdan-Ionel si Cristea Florin s-a savarsit Parastasul pentru ctitori si eroii trecuti la cele vesnice in Primul Razboi Mondial si Slujba de multumire pentru ostenitorii, organizatorii hramului si credinciosii parohiei.
Apoi a fost prezentata credinciosilor cartea fiului satului Ciprian Hugianu: "Poiana Sarata - un sat romanesc din Carpati, in valtoarea istoriei" si un CD de prezentare a activitatilor de cinstire a eroilor cu prilejul Centenarului intrarii Romaniei in Razboiul de Reintregire.

sus