PROTOIERIA ONEŞTI

Conferință duhovnicească la Onești, în a doua săptămână din Postul Crăciunului

Având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, luni 21 noiembrie 2016, de sărbătoarea „Intrarea Maicii Domnului în Biserică”, la Onești s-a desfășurat conferința cu tema: ,,Viața spirituală și câteva provocări ale lumii de azi”.
Conferențiar al serii duhovnicești a fost părintele diacon Sorin Adrian Mihalache, cadru didactic universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași.
Corul Filomelos, dirijat de prof. Paula Cautiș a deschis seara spiritual-culturală, interpretând Catavasiile Nașterii Domnului Nostru Iisus Hristos și alte cântări specifice acestei perioade bisericești.
Credincioși de toate vârstele, profesori de religie, elevi, și nu numai, adunați la chemare preoților din protoieria Onești coordonați de părintele protoiereu Ioan Bârgăoanu, au reușit să umple Sala Cinema Capitol din Onești, locul unde a avut loc conferința cu tema "Viața spirituală și câteva provocări ale lumii de azi" .
Părintele diacon Sorin Adrian Mihalache este licenţiat în matematică şi teologie, a absolvit cursuri de master în psihologie, filosofie, teologie şi fizică teoretică, iar din anul 2010 este doctor în Filosofie al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi cu teza „Dimensiunea cosmică a persoanei", alcătuită sub îndrumarea prof. univ. dr. Ştefan Afloroaei.
În prezent, acesta este cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iaşi, editor executiv al „Journal for Interdisciplinary Research on Religion and Science", editat de Centrul de Cercetare Interdisciplinară Avansată în Religie şi Ştiinţă al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, coordonator al Centrului de Studii Interdisciplinare în Religie şi Ştiinţă al Fundaţiei „Solidaritate şi Speranţă", fiind implicat şi în alte proiecte şi activităţi cu specific interdisciplinar.
De asemenea, realizează şi moderează emisiunea „Lumina celui nevăzut" la TV Trinitas.
Tema dezbătută a reușit să atragă atenția publicului care s-a arătat dornic de cunoaștere și înduhovnicire, primind de la părintele diacon Mihalache, răspunsuri religioase și raționale avizate, care răspund întrebărilor omului contemporan, dornic de a descoperi pe Calea Postului, drumul spre Calea care duce către Împărăția Lui Dumnezeu.
pr. Daniel Marari

>
Reportaj Trinitas TV


Conferinta pe larg...

sus