PROTOIERIA ONEŞTI

Sfântul Ierarh Spiridon prăznuit la Târgu Ocna

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în ziua de 12 decembrie 2016, prăznuirea hramului Sfântul Ierarh Spiridon a fost cinstită la Capela Misionară din Târgu Ocna cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, săvârșită de un sobor de 16 preoți, sub protia părintelui Ionuț Ilie Comisu de la Parohia Sfântul Nicolae-Onești, care a ținut și cuvântul de învățătură.
Un cor de copii de la Școala Gimnazială Nr.1 Târgu Ocna, condus de doamna învățătoare Carmen Dumitrașcu, a vestit asemenea îngerilor Nașterea Domnului Hristos, fiind răsplătiți cu tradiționale daruri. Prefigurând anul care se apropie-2017, an declarat de Sfântul Sinor al B.O.R. „Anul omagial ai iconarilor și pictorilor bisericești”, copiii și tinerii iconari de la cercul de pictură „Sfântul Spiridon și Sfântul Nicolae-prietenii copiilor” au pictat pe sticlă sub îndrumarea preotului misionar Valentin Ilie și profesorului coordonator Teodora Potoc, făcând din sticle-fereastre spre lume, adevărate ferestre spre Ȋmpărăția lui Dumnezeu.
Aceste icoane au fost sfințite și vor fi puse spre închinare în Școala Gimnazială Nr.1, iar ostenitorii au fost încununați cu frumoase daruri. Slavă lui Dumnezeu și Sfântului Spiridon pentru toate!

sus