PROTOIERIA ONEŞTI

Dăruind vei dobândi

"Dă-ți seama că trebue să te arăți oamenilor neîncetat. Dar prin purtarea cea bună și prin fapte. Căci și bolnavii află și cunosc pe doctorii binefăcători și izbavitori, nu din vorbe, ci din fapte.” (Sfântul Antonie cel Mare)
Dacă vom învăţa să avem grijă de bătrâni, de persoanele în vârstă singure, bolnave, nefericite, de multe ori ignorate de rude, de cei apropiaţi, atunci copiii noştri vor face cunostinţă cu modele pozitive de viaţă, care îi vor ajuta să crească frumos, vor fi educaţi să fie buni, generoşi, sensibili, omenoşi, vor avea capacitatea să aprecieze faptele bune raportate la cele rele, să dezvolte atitudini şi comportamente pozitive faţă de persoanele în vârstă care de multe ori şi în multe situaţii, ajung în situaţii defavorabile, chiar de risc; copiii noştri iniţiaţi în acordarea ajutorului celor care au nevoie de el vor avea cugetul curat şi vor creşte frumos, vor zburda prin iarba fragedă, păsările se vor înălţa spre cerul senin, peştii vor mai înota în apele limpezi şi… va fi iubire !...
In acest sens, in cadrul proiectului "Suflet de copil in fapte pentru batranii nostri", elevii clasei a V-a B,ai Școlii Gimnaziale ,,Emil Racoviţă”, alaturi de parinti si doamna de religie, prof. Elena Daniela Cosa, s-au implicat cu toată dăruirea în activităţi filantropice.
Din donatiile lor, s-au cumparat produse alimentare, ce au fost donate Centrului Rezidenţial de îngrijire a persoanelor vârstnice, Hârja.
Elevii au adus bucurie batranilor prin colind, folclor si plugusor. "Astăzi am fost la Hârja. A fost foarte frumos. Toți bătrâni erau foarte primitori. Noi le-am colindat și le-am urat. Eu îmi doresc din toată inima să mai merg acolo. Când i-am văzut pe acei bătrâni inima pur si simplu îmi bătea din ce în ce mai tare.''
Bitoiu Bianca

sus