PROTOIERIA ONEŞTI

Biserica și școala sprijină proiectele sociale ale Asociației ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”

Numeroase instituții de învățământ și parohii își îndreaptă atenția zilele acestea către persoanele aflate în suferință de la Centrul rezidențial pentru vârstnici din Hârja.
Marți, 20 decembrie 2016, a fost pentru Așezământul „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” de la Hârja o nouă zi de emoție și binecuvântare.
Încă de dimineață, cete de colindători au trecut pragul centrului cu daruri și cântec duios pentru bătrânii noștri.
Primii au fost elevi de gimnaziu ai școlii „Ghiță Mocanu” care, coordonați de doamna Director Prof. Otilia Bârgăoanu, Prof. Aristică Vaida, Prof. Irina Andronache și Prof. Liliana Mihalache au vestit, asemenea îngerilor, Nașterea Domnului.
Imediat după, reprezentanții de la Parohia „Sfântul Ioan” din Bacău, organizați de Părintele Paroh Marius Popescu, au ajuns la Hârja încărcați cu daruri de mare preț. Băcăuanii, au răsturnat tolba plină în curtea așezământului și au umplut-o apoi cu satisfacție și bucurie privind ochii plini de mulțumire ai bătrânilor.
La prânz, ceata de colindători a Școlii Gimnaziale Bucium, organizată de doamna director Elena Cristina Cristea, doamna Consilier Educativ Prof. Daniela Țopa, Prof. Oana Ciubotaru și Prof. Mihaela Oprinoiu, au vizitat de asemenea Centrul de la Hârja lăsând bătrânilor daruri și scăldându-le sufletul în cântec duios.
La amiază, Părintele Prof. Ionuț Cristea a adus în pragul nostru ceata colindătorilor Parohiei Gutinaș.
Aceștia au făcut de asemenea o donație și au povestit cântând bătrânilor despre o „Galbenă gutuie”.
Prestația lor și repertoriul variat au fost apreciate cu aplauze și zâmbete de către gazde.
La fel de admirați au fost și colindătorii de la Heltiu aduși de Părintele Ovidiu Herbei, care au cântat în fața celor aflați la vârsta înțelepciunii despre Pruncul Iisus.
Toți colindătorii au făcut poze de grup și au mers apoi în cantina Așezământului Social-Filantropic de la Hârja unde au fost răsplătiți după tradiție cu plăcinte, ceai cald și daruri.
(pr. Ilarion Mâță)

sus