PROTOIERIA ONEŞTI

Filomelos a "Dat Drumul La Cer"

Grupul Psaltic Filomelos a sărbătorit 10 ani de colinde, marți, 20 decembrie, printr-un concert omagial intitulat „ Leru-i ler...dați drumul la cer” și care s-a desfășurat cu binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Biblioteca Municipală "Radu Rosetti" a găzduit, astfel, o seară de neuitat pentru publicul oneștean, care este iubitor de frumos.
Catavasiile și Condacul Nașterii Domnului au indus starea de rugăciune în sufletele celor prezenți, fiind urmate atât de colinde cu un consistent mesaj teologic, cât și de colinde tradiționale din diverse colțuri ale țării, ce au impresionat prin profunzimea ascunsă în cuvinte simple.
Emoția celor care au interpretat frumosul buchet muzical și-a regăsit pe deplin argumentul în numele concertului -"Leru-i Ler... Dați drumul la cer"- cules din versurile poetului Ovidiu Vasilescu. Darul Grupului Filomelos, 10 ani de colinde, a fost "întors" de Arhipăstorul eparhiei, care a înmânat, prin părintele protoiereu Ioan Bârgăoanu, acte de prețuire pentru toți membri corului, doamnei preotese prof. Paula Cautiș și pr. prof. Cautiș Petrică pentru implicarea și devotamentul cu care au insuflat tinerilor ce s-au perindat în cor timp de un deceniu dragostea pentru muzica psaltică, pentru Biserică și Sfânta Liturghie.
Evoluția celor care au performat în cadrul acestui concert, în mare parte elevi de liceu, a fost sprijinită și îndrumată de părintele diacon Alexandru Grigoraș, membru al Corului Academic "Byzantion", care a reprezentat pentru ei atât un mentor în tainele muzicii autentice bisericești, cât și un model spiritual.
Spre final, membrii grupului au mulțumit publicului oneștean pentru întreaga susținere pe care le-au acordat-o de-a lungul celor 10 ani.

sus