PROTOIERIA ONEŞTI

Concertul corului „Juniorii Operei” din Iași la Târgu-Ocna și la Slănic-Moldova

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la invitația Preacucernicului Părinte Protoiereu Ioan Bârgăoanu și cu bunăvoința Domnului Director al Minei Salina, Târgu-Ocna, Ing. Ilie Cornel, Corul Juniorii Operei din Iași au desfășurat un concert de colinde în interiorul minei de sare.
Copiii, însoțiți de Doamna Crina Sandu, de Doamna dirijor Raluca Zaharia și de ceilalți reprezentanți, au sosit în biserica „Sfânta Varvara” din mină în timpul Sfintei Liturghii, încântând turiștii prezenți aici cu un mic recital de colinde.
Apoi au poposit în sala de spectacole și conferințe „Florin Piersic” a minei Salina, unde turiștii prezenți în baza de tratament au putut pune la suflet o colindă tradițional-românească și nu numai.
Bucuria momentului nu se putea încheia fără ca, din partea Protoieriei Onești, să le fie oferite copiilor, prin părintele Elisei Roncea, slujitor în biserica „Sfânta Varvara”, o mică răsplată pentru osteneala lor.
Odată cu lăsarea serii, Corul Juniorii Operei a pornit în explorarea monumentelor istorice ale orașului Târgu-Ocna, făcând un scurt popas la biserica „Buna Vestire”, fosta Mănăstire Răducanu, unde părintele paroh Vasile-Ioan Panțiru le-a prezentat istoricul bisericii, urmând ca, îndată, colindele lor să răsune armonios în biserica „Precista”. Gazda locului, părintele Ștefan Curcuță i-a primit printr-un cuvânt călduros, povestindu-le istoria venirii pe apă a icoanei „Portărița” la Mănăstirea Iviru, din Sfântul Munte Athos, având în vedere că în vechime biserica „Precista” a fost închinată acelei mănăstiri.
Părintele Protopop Ioan Bârgăoanu le-a mulțumit pentru colindele preafrumoase și i-a îndemnat să cinstească pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, cea care odinioară, în timpul secetei cumplite din anul 1947, a trecut și prin orașul Târgu-Ocna, poposind chiar în această biserică.
În ziua de prăznuire a Sfântului Ioan Botezătorul, Corul Juniorii Operei Iași a poposit în biserica „Sf. Ilie” din stațiunea Slănic Moldova, unde, în prezența părintelui paroh, a Domnului Primar și a altor oficialități locale și județene, au încântat turiștii aflați în Perla Moldovei.
(a consemnat preot Elisei Roncea)

sus