PROTOIERIA ONEŞTI

“Liturghie ca-n copilărie” la Parohia Caraclău

În Biserica „Preasfintei Treimi” din Caraclău a fost duminică, 15 ianuarie, prilej de mare bucurie duhovnicească. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Părintele Diacon Ionuț Mavrichi, consilier patriarhal, fiu al satului Caraclău, a vizitat, împreună cu familia sa, Biserica satului și a copilăriei sale și s-a alăturat în slujire Părintelui Paroh Gheorghe Pânzaru.
După săvârșirea Sfintei Liturghii, părintele diacon a ținut un cuvânt de învățătură despre Evanghelia zilei, apoi a vorbit cu nostalgie despre bucuria copilăriei petrecută la Caraclău amintindu-și despre strana unde a început pentru prima dată să cânte, despre bunicii care cu drag îl aduceau la Biserică și a mărturisit că, deși a plecat de mult timp din acest sat, de fiecare dată când revine se simte ca acasă.
A apreciat apoi frumusețea hainei celei noi cu care Biserica din Caraclău s-a îmbrăcat, felicitând în acest sens pe toți ajutătorii acestei lucrări ce s-a făcut din grija părintelui Gheorghe, care cu jertfelnicie slujește această de Dumnezeu binecuvântată comunitate. Părintele paroh i-a mulțumit pentru neuitare, pentru frumoasa slujire și i-a oferit din partea comunității florile recunoștinței pentru cinstea făcută obârșiilor prin realizările sfinției sale și deasemenea un dar de suflet, reprezentativ pentru originile moldovenești ale părintelui, anume icoana Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, care să-l ocrotească în toată lucrarea și slujirea sa.
(Pr. Alexandru Pânzaru)

sus