PROTOIERIA ONEŞTI

În iubire nu ar trebui să fie frică

În ziua de 26 ianuarie 2017 la inițiativa profesorului Văsâi Benone Paul s-a desfășurat la Colegiul Național “Costache Negri”, Tg.Ocna, proiectul educational ,,În iubire nu ar trebui să fie frică”, editia a III-a, pentru a marca Ziua Internațională a nonviolenței în școli, serbată pe 30 ianuarie.
Activitatea destinată elevilor colegiului s-a desfășurat în colaborare cu Poliția Statiunii Tg.Ocna si Scoala Gimnazială nr.7 (Centrul de Reeducare).
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, profesorul de religie ortodoxă Benone Paul Văsâi a explicat tinerilor prezenți importanța prevenirii actelor de violență în școală și familie pornind de la îndemnul Sf.Ap.Ioan în- I-Ioan 4,18-19 și a explicat apoi consecințele violenței asupra persoanelor, comunității și Bisericii și că toate actele de violență mai ușoare sau mai grave pornesc de la lipsa dialogului.
Afirmațiile s-au concretizat prin vizionarea unor materiale video.
În parte a doua a proiectului din partea Poliției Stațiunii Tg. Ocna a vorbit domnisoara subinspector Bălan Mădălina care a explicat riscurile la care se expun tinerii care nu mai dialoghează cu părinții și care sunt consecințele legale ale actelor de violență săvârșite de elevii de liceu.
În încheierea activității prof. Văsâi Benone a concluzionat că tinerii trebuie să-și călăuzească viața alegându-și ca modele, oameni care au știut să îmbine studiul cu munca și cu rugăciunea.
S-a evocat pe scurt personalitatea Sf.Trei Ierarhi care constituie pentru toți tinerii un exemplu de prietenie adevărată și reușită prin învățătură.
Fiind serbati de Sf. Biserică tot pe 30 ianuarie, ei reprezentând un model de iubire, toleranță și credință.
Prof. Religie Ortodoxă Benone Paul Văsâi

sus