PROTOIERIA ONEŞTI

Ziua mondiala a luptei împotriva cancerului, rugăciune și misiune în Protoieria Onești

Ziua mondiala a luptei împotriva cancerului, rugăciune și misiune în Protoieria Onești Ziua de 4 februarie este o zi în care trebuie să reflectăm şi să ne gândim mai mult ca oricând la cei care se luptă cu această cruntă boală.​ ​
Astfel, vineri 3 februarie în cadrul Protoieriei Oneşti, la Spitalul Municipal "Sfântul Ierarh Dr. Luca", cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, s-a marcat această zi printr-un program special de rugăciune.
În prima parte a zile, pr. Petrică Cuibar, preot slujitor la Capela "Sf. Pantelimon" din cadrul Spitalului, împreună cu Asistentul Social al Protoieriei Oneşti, doamna Raluca Maria Alupei şi Pr. Alexandru Pânzaru, au fost pentru câteva clipe alături de cele 35 de persoane internate la Secţia de Oncologie şi Paleative.
Le-au alinat durea şi suferinţa cu o rugăcine şi le-au oferit cele mai de preţ daruri, icoana, paraclisul şi untdelemnul sfinţit al Sf. Nectarie izbăvitorul de cancer.
Acestea au fost însoţite de un cuvânt de întărire, o scrisoare din partea unei persoane care a câştigat acestă luptă dură cu cancerul. În a doua parte a zilei un sobor de preoţi au săvârşit Taina Sântului Maslu, înălţând "rugăciunea credinței" spre folosul bolnavilor din Spitalul Municipal "Sfântul Ierarh Dr. Luca", fiind pomeniți toți cei chinuiți de această boală.
"Viaţa este o luptă şi a trebuit să trec peste toate barierele care s-au ivit. Aşa am aflat că şi cancerul se poate învinge, iar azi, când medicina a evoluat aşa de mult, cancerul nu mai înseamnă sfârşitul.
Eu m-am vindecat datorită credinţei în Dumnezeu şi a puterii gândirii.
Am găndit mereu că voi reuşi şi asta s-a întâmplat.
Acum îi mulţumesc cancerului că m-a ales.
Datorită lui sunt omul de azi, cu toate informaţiile despre remedii de toate tipurile. Mă instruiesc zilnic şi sunt atentă la tot ce este nou pentru a mă ajuta pe mine, familia mea şi pe toţi cei din jurul meu.
Astăzi, când suntem într-o zi aniversară, Ziua mondială de luptă împotriva Cancerului, urez la toţi cei aflaţi în suferinţă să ne dăm mâinile şi să ne unim sufletele într-o rugăciune care să ne ajute pe toţi să ne facem bine.
Un lucru este sigur, Dumnezeu îi încearcă pe cei care pot reuşi. Multă sănatate şi Doamne ajuta!”

(​citat din scrisoarea doamnei Ing. Luminiţa Damaschin) ​
Asistent Social Raluca Maria Alupei

sus